Scooby Doo Where Are You (1969-78). Немемна крінжатина

Amazon.com: Scooby-Doo, Where Are You!: The Complete Series ...Якщо ви цікавитеся мемами, то, звісно, знаєте про "маскованого злодія" зі "Скубі Ду", і це нормально: знайомитися із першоджерелом, хто знає, що ще там можна відкопати?! Суть мема така: коли зі злодія знімають маску, під нею виявляється дещо несподіване, але несподіване -- то в мемі, а от в мультфільмі нічого несподіваного попри детективний формат, не відбувається. Кожна серія зроблена по шаблону: спочатку група дітей (їх всі називають kids) потрапляє в містичну ситуацію, що зазвичай пов'язана з нечистю, типу вурдалаків, примар, монстрів тощо, потім діти (два хлопці та дві дівчини, і ще собака Скубі Ду) шукають зачіпки (clues), намагаються упіймати злодія в пастку, в яку, одначе, потрапляють самі, але опісля, зібравшись із силами все ж ловлять злодія, знімають з нього маску і виявляється, що це той персонаж, з яким велася розмова на початку серії.



Scooby doo mask reveal Meme Generator - Imgflip


Урізноманітнити інтригу автори не спромоглися, один-єдиний “сюжетний поворот" вже після 3-5 серії виглядає смішно і недолуго)) Почуваєшся Філом Конерсом у "Дні бабака", коли він наперед проказував відповіді телевікторини. В першому сезоні 17 серій, в другому 8, і другий сезон мені здався найбільш шаблонним. З нового тут з'явилася пісенька, в кожній серії є епізод з погонею під музичний супровід.

Не знаю де навчалися ті діти (а чи навчалися вони взагалі? коли їм було, за розкриттям злочинів?), але до 12 серії в них були проблеми із дверима, спочатку Шаггі відчиняв їх під водою: схопившись за ручку та впершись обома ногами у самі двері, потім у 7 серій він повторив цей трюк, тільки вже на суші) і в 12 серії ще раз, але вже впирався ногою у стіну поруч)))



Десь посередині 1-го сезону я почав здаватися питанням: чому серіал називається "Скубі Ду"? До чого тут “ве ар ю"? Адже пес в сюжеті не відіграє майже ніякої ролі, він не більш знаковий персонаж, аніж, скажімо, Шаггі. Серіял, власне, скінчився, а питання лишилося. Можливо автори допустили помилку в титлі? Тре' не “where are you”, а “why are you”.

Концептуально серіал намагається донести ідею про те, що все непояснене на перший погляд має раціональне підґрунтя, примари -- це простирадла з повітряними кульками, що надуті гелієм, якщо якась річ літає в кадрі, то, певно, вона має захований двигун з пропелером, або це просто проекція відеокамери. І водночас... увага: сам Скубі Ду є собакою, що говорить!))))

Нудний і абсолютно неактуальний серіял. До речі, він унесений до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу кількість епізодів, франшиза розгорнулася на всі боки: є і фільми, і повнометрові мульти, ігри, й навіть мюзикли! "Скубі Ду" мітить мас-культуру з усіх сил)) але після оригінального серіялу, дивитись ще щось по франшизі я б не став)

 

🌟2\10 


Коментарі